Недозрілі ягоди – зелені, а стиглі мають червоний та бордові кольори. Коли відбувається збирання кави та подальша обробка, ягоди збирають, а потім очищають, щоб згодом використовувати тільки кавові зерна – що ми власне і вживаємо у вигляді напою. Однак, шкірка кавових ягід, також корисна та смачна.Jul 6, 2015

Спочатку роки слід очистити від шкірки і добре вимити. Після ретельного миття слід висушити продукт. Зробити це можна у механічних сушарках або на сонці. Після просушування ягоди покриваються захисно-оболонкою, яка продовжує термін зберігання продукту на кілька місяців.

Піберрі ретельно відбираються та продаються як окремий сорт кави. Вважається, що кава «піберрі» має більш яскравий букет, т.е.

Налічується понад 90 видів кавового дерева. Деякі види культивуються для отримання насіння (у розмовній мові зазвичай званих зернами), з яких за допомогою обсмажування та виварювання виходить відомий напій кави.