Можна сміливо вживати в їжу чорні плоди з великою кількістю жовтого насіння всередині. Отруйність пасльону відома кожному, тому для лікувальних цілей листя, квітки застосовують під наглядом лікаря. У чорних ягодах відсутні шкідливі речовини, але захоплюватися їх вживанням не варто.Apr 27, 2018

У плодів, коріння та трави пасльон визначено протипухлинні, антиоксидантні, протизапальні, гепатопротективні, сечогінні, антипіретичні, антигельмінтні, заспокійливі та гіпотонічні властивості. Найбільш перспективним вважається дослідження протипухлинних властивостей рослини.

Опис плодів. Ягоди пасльону мають пекуче-кислий смак. Дозрівають у липні-жовтні. Зрілі плоди їстівні, незрілі – помірковано отруйні.

Пасльона (24)

  • Варення з чорного пасльону пасльону•гр цукру.
  • Варення з пасльон пасльон•цукору•кип'яченої води (гранного) …
  • Варення з ЧОРНОГО ПАСЛІНА паслін•вода•цукор•лимонна кислота
  • Варення з пасльон ягід пасльон•цукри …
  • Варення з чорного пасльону
  • Овочі в клярі.
  • Пироги та пиріжки 😋👍 …
  • Оладки з пасльоном