при захворюванні нирок щавлева кислота може призвести до загострення хронічних недуг сечостатевої системи. Консервовані помідори провокують зростання каміння у нирках; при захворюваннях печінки помідори можуть спровокувати розвиток гепатозу.Aug 25, 2022
Хвороби нирок Відомо, що томати містять щавлеву кислоту, яка може призвести до утворення оксалатного каміння в нирках. Але насправді цієї кислоти в помідорах не так вже й багато, проте людям, які страждають на захворювання нирок, краще виявляти обережність із вживанням цього овочу.
Лідія: Особливо обережно ставитися до помідорам Необхідно людям, схильних до печії та підвищеної кислотності шлунка. Томат – сам по собі кислий продукт, а груба клітковина ще й дратує слизову оболонку шлунка і дванадцятипалої кишки. Тому якщо є проблеми з цими органами, вони можуть посилитися.
При деяких захворюваннях, таких як подагра, підвищення рівня сечової кислоти, при сечокам'яній хворобі помідори у Великій кількості є не рекомендується. "Помідори змінюють середовище сечі таким чином, що можуть утворюватися каміння.