Незважаючи на безліч корисних властивостей, повстяну вишню краще не вживати людям із захворюваннями шлунка (виразки, гастрити), схильністю до діареї. Також вона може негативно вплинути на зубну емаль, тому після вживання ягід рот варто прополоскати.

Повстяна дуже відрізняється від звичайною. Місця вона займає небагато, дуже красиво цвіте навесні (як і все вишні, і навіть краще). А якщо чомусь ваша вишня цвіте, але ягоди не зав'язуються, отже, їй потрібно, щоб поблизу ріс ще один кущ. І краще, якщо вона буде іншого сорту.

Особливість вишні повстяної — це схоже на повсть опушення однорічних пагонів, листя, квітконіжок, плодів.

Ягоди дуже солодкі та соковиті, на смак зовсім не схожі на плоди вишні звичайною, дозрівають на початку-середині липня (в Алтайському краї і знову ж таки – в залежності від погоди терміни дозрівання плавають у різні роки). Ця ягода – улюблениця дітей та дорослих.