Є у цього овочів і ще один дуже важливий плюс: сполуки, що містяться в ньому, прискорюють обмінні процеси, не дозволяючи жиру відкладатися в проблемних зонах тіла. Ось чому дієтологи давно включають його в оздоровчі програми для охочих схуднути (до речі, в 100 г редиски всього 15 ккал).

Продукт містить особливу гірчичну олію, яка і надає редисі такий характерний гострий смак з яскраво вираженою гіркуватістю. Скільки калорій в однієї редиску? Вага одного коренеплоду середніх розмірів становить близько 20 г, яке енергетична цінність вбирається у 4 ккал.

Як і будь-який інший овоч, редиска корисний лише у певних кількостях. Не варто з'їдати більше 200-300 грамів день. Для деяких буде корисно з'їдати по одному-два невеликі плоди на добу.

Редиска не можна їсти людям із проблемами щитовидки, оскільки зловживання може спричинити появу пухлин. Також редиска під забороною тим, хто страждає від виразки. У вживанні редиски варто виявляти обережність при загостреннях захворювань жовчного міхура, дванадцятипалої кишки та печінки.