Меч-риба в кулінарії Риба-меч відноситься до шляхетних риб і морепродуктів, як тунець, омар або сибас. М'ясо меч-риби має благородний, тонкий та делікатний смак (калоризатор). Часто цю рибу їдять сирою у вигляді карпаччо чи тартару.. Меч-риба особливо популярна у країнах, у водах яких вона поширена.

Незважаючи на корисні властивості, не варто є мечрибу при захворюваннях травної системи. Не можна вживати її дітям та вагітним жінкам. У такому разі м'ясо мечоносця принесе, крім користі і шкоду (більш виражену).

Смакові якості рибимеча характеризуються тонким та благородним смаком та вишуканим ароматом. Вважається, що чим риба старше, тим її м'ясо смачніше. У ньому відсутні дрібні кістки та гострий рибний запах. Для того, щоб до кінця відчути весь смак делікатесу, його часто їдять сирим у вигляді карпаччо чи тартару.

У рибимеч майже немає дрібних кісток, м'ясо пісне, біле, щільне, багате на вітамін А (ретинол) і омега-3, поліненасичені жирні кислоти. Ідеальна їжа для правильного харчування. Окрім вагітних! Як і інші великі морські хижаки, вона накопичує важкі метали, зокрема ртуть, у м'ясі.