Ряска – крихітні зелені рослини, що покривають поверхню багатьох водойм України. Але далеко не всі знають, що ряску можна ще й вживати в їжу. Деякі види цієї рослини за вмістом білка не поступаються соєвим культурам. Mar 11, 2019

Ряска містить 17-20% клітковини, кальцій, кремній, залізо, сліди ванадію, брому, йоду та до 25% протеїну. ЗАСТОСУВАННЯ. Має протизапальну жарознижувальну, слабку знеболювальну і жовчогінну властивість.

Застосування сушеної ряски л. сухої сировини на 1 склянку води. Довести до кипіння, настояти 1:00, процідити. Приймати настій ряски по 0,5 склянки 3-4 десь у день їжі.

Ряска болотна — має жарознижувальну, протизапальну, жовчогінну, знеболювальну антимікробну та сечогінну дію.