Користь та шкода консерви сардини. не можна їсти щодня. В іншому випадку може порушитися обмін речовин, а в суглобах відкладатиметься сіль. Крім цього, існує ризик появи алергічних реакцій. Jan 26, 2021

Зміст макро та мікроелементів у сардині. Крім зазначених вище мікроелементів у рибі містяться також: Кальцій, Калій, Натрій, Магній, Хлор та Сірка, Йод, Залізо, Марганець, Нікель, Мідь, Молібден, Цинк, Фтор та Хром. Сардіна є важливим джерелом легкозасвоюваного білка.

Серед потрібних організму елементів мінеральної властивості, сардина в олії містить: магній, натрій, йод, калій, фтор, фосфор, цинк та інші мікро- та макроелементи. Крім того, сардина в олії багата на легкозасвоюваний в організмі білком, а також ненасиченими (омега-3) жирами.

З консервованими сардинами можна приготувати салати, закуски, бутерброди. Але частіше їх подають як самостійну страву, як гарнір до них підійде відварена картопля або овочева ікра.