Не викидайте кісточку авокадо: її можна їсти, вона дуже корисна За своїми корисними властивостями насіння цього фрукта майже не поступається м'якоті, різниця тільки у смаку та способі вживання. Велику кісточку мабуть, частіше намагаються проростити, аніж з'їсти.

Кісточка від авокадо має бактерицидні та фунгіцидні властивості, то є здатна нейтралізувати дію різних шкідливих мікроорганізмів Крім того, в ядрі містяться сапоніни, які покращують обмін речовин та позбавляють організм від «поганого» холестерину.

З кісточок авокадо виготовляють масло, додають у косметологічні засоби, засоби для догляду за волоссям, навіть вживають у їжу. Також кісточку авокадо можна посадити в маленьку склянку, може вирости дерево до 1 метра, але приносити плоди воно не буде.

Один із найпростіших способів виростити авокадо – Використовувати кісточку стиглого плоду, піде будь-яке куплене у найближчому супермаркеті. Кісточки швидко і легко дають сходи, тому вам точно вдасться завести саджанець.