Жирні страви здатні сильно підняти рівень глюкози. З цієї причини діабетику слід відмовитися від каченят, свинини, баранини, сала, майонезу, вершків. Слід також виключити солодкий йогурт, жирний сир та сир.

Види сирів

  • Тверді та напівтверді. До них відносять пармезан, маасдам, пекорино, романо, гауду, чеддер.
  • М'які. Це маскарпоне, рікотта, моцарелла, кремчиз, сулугуні, звели-квелі, четук, фета та бринза.
  • Плавлені. У порційних баночках, а також солодкі та «ковбасні».
  • Копчені. Зазвичай коптять сулугуні, чечил, адигейський.

28 Jul 2020

Приклади: молоко та кисломолочні продукти звичайної жирності або нежирні/знежирені, сири менше 30% жирності, сир менше 4% жирності, яйця, нежирні сорти м'яса, риби, макаронні вироби, хліб та нездобні хлібопродукти, крупи; фрукти, картопля, кукурудза, зрілі зерна гороху та квасолі.

«Численні досліди на гризунах показали, що вживання сиру не підвищує цукор у крові, а, навпаки, фактично покращує ситуацію з погляду серцево-судинних захворювань чи ризику діабету», – каже експерт із харчування Катерина Чан, яка у своєму дослідженні з'ясовувала, як саме сир впливає на …