Буряк багатий на клітковину. Тому їсти її кожен день (якщо вам подобається її смак) навіть корисно. Одна чашка сирого буряка (трохи більше 130 г) містить 3,8 г клітковини (при нормі на день близько 30 г). Клітковина знижує рівень холестерину і надовго залишає відчуття ситості.
Вводити продукт до раціону потрібно поступово, не надто захоплюватися — достатньо близько 100-150 г сирий буряків на день.
Обмежити буряк у раціоні потрібно при сечокам'яній хворобі, схильності до печії та здуття живота, нирковій недостатності, цукровому діабеті. Краще виключити з меню цей овоч і пацієнтам із гіпотонією, оскільки буряк може спричинити безконтрольне зниження тиску. Крім того, в буряках міститься багато хлору.
Цей овоч потрібно виключити людям із захворюваннями нирок та сечового міхура. Щавлева кислота у складі буряка може нашкодити при сечокам'яній хворобі. У коренеплоді багато цукру, тому його необхідно обмежити діабетикам. Не рекомендується препарат при гастриті.