У такому разі, які гриби їдять сирими? Насправді вибрати є з чого. Це печериці, глива, трюфелі, рижики та білі гриби. Рижики, напевно, взагалі єдині молочні гриби, які можна їсти у сирому вигляді.

Пам'ятайте, що не тільки сирі, але погано очищені, недоварені, недосмажені, НЕ просолені гриби можуть стати причиною отруєння. Незважаючи на високі харчові та смакові якості, гриби погано перетравлюються шлунком. Впоратися з такою їжею може лише абсолютно здоровий дорослий організм.

Їстівні у сирому вигляді гриби: білий гриб, парасолька строката, лисичка жовта, печериця, глива, рудик, сироїжка харчова, молочай, трюфель, цезарський гриб, літній опінок, веселка в вигляді яйця, тремтіння, саркосцифа, саркосома, шиїтаке.

Сирі білі гриби мають інтенсивний смак від грибного до горіхового, що суттєво не зменшується під час приготування. Його ніжний смак зберігається також після приготування. Є багато способів приготувати сирі білі гриби: смажити, готувати на пару, смажити у фритюрі, на грилі, тушкувати та запікати.