Тому тепличні гриби можна без побоювання вживати в їжу в сирому вигляді: додавати в салати, використовувати як начинку, або, за бажання, їсти як самостійну страву. При цьому не можна забувати про санітарно-гігієнічні правила обробки продуктів при приготуванні свіжих холодних закусок і салатів.

У складі сирих печериць багато вітамінів, вуглеводів, як у огірках, та кислот органічного походження, що позитивно впливають на кишкову флору. З цієї причини японці вважають печериці грибами, що продовжують життя – маїтаке.

Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою — мити або чистити не обов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку.