Оскільки маш, на відміну від садової квасолі (Phaseolus vulgaris), не містить фазіна, його можна їсти сирим без проблем.

Маш – Це насамперед необхідний кожному дуже корисний білок. У 100 грамах маша його 23 грами, і він практично повністю засвоюється організмом. Є в маші та рослинні жири, їх небагато – лише 2%, зате вони поліненасичені – захищають серце та судини, позитивно діють на обмін речовин.

Маш можна, можливо є в оболонці або очищеним. Найчастіше його готують у вигляді каші чи супу. В Азії користується популярністю салат із паростків цього бобового. А головне — з бобів мунг роблять знамениту фунчозу.Харчова (поживна) цінність на 100 г:

  1. Білки – 23,5 г;
  2. Жири – 2 г;
  3. Вуглеводи – 46 г;
  4. Калорійність – 300 ккал.

Його можна використовувати замість інших бобів у каррі, салатах та супах. Ці боби мають солодкуватий смак і часто використовують у азіатських десертах. Маш можна подавати пророслим як у сирому, так і у вареному вигляді (найкраще в смажених стравах та каррі).