Прісноводні види риб сирими їсти не можна! Язя, йоржа, окуня, миня, ляща, коропа, сома та інших річкових мешканців варто їсти після термічної обробки (вареними, смаженими і т. д.).

Молоки, ікра та печінка цієї риби завжди присутні в опір самого миняЦі смачні продукти дозволяють розкрити смак ще більше. Як приготувати миня молоки вам уже відомо, за тією ж схемою, як та готується ікра цієї річкової риби. Виходить смачно та головне корисно.

Як це є З миня можна приготувати юшку, його можна, можливо смажити, гасити, фарширувати, робити з нього котлети та начинку для пирогів. Особливо цінується печінка миня. Автор книги "Риби Росії» Леонід Сабанєєв пише, що ікра миня, полита лимонним соком, на смак нагадує устриці. Смачні та молоки миня.

Морського миня можна смажити, варити, запікати, тушкувати з овочами, робити котлети, коптити. Норвежці нарівні з тріскою роблять із нього різдвяний делікатес — солено-сушене бакалао. У Фінляндії з морського миня роблять молочні супи та печуть житні пиріжки калакукко.