Харчовою содою можна полоскати горло і безстрашно використовувати для розпушування випічки. Харчову соду не варто вживати: користі вона не принесе, але здатна серйозно нашкодити здоров'ю.27 Nov 2018

– Влучення соди у шлунок призводить до реакції нейтралізації шлункової кислоти та виділення води та вуглекислого газу». Крім того, бікарбонат (сода) входить до складу буферної системи крові, тому ця сполука регулює кислотність крові, але це відбувається всередині, а не за допомогою зовнішнього влучення соди.

Абсолютними протипоказаннями до содового олужнення є вагітність, період лактації, низький рівень pH, гіпертонія, хвороби шлунково-кишкового тракту, онкологічні патології, діабет.

Якщо регулярно пити содовий розчин, то може погіршитися засвоєння вітамінів та інших поживних речовин. До того ж, тривалий прийом соди негативно впливає на шлунково-кишковий тракт, пише видання «Доктор Пітер».