Шрот соєвий є цінну харчову добавку до раціону харчування сільськогосподарських тварин, яка є одним із найцінніших джерел протеїну рослинного походження.

Соєва макуха є лідером з обмінної енергії, вмісту протеїнів та вітамінів групи В. На додаток до цих його переваг він містить мінімум клітковини. Використовується як харчова добавка до раціону птиці, великої рогатої худоби, свиней.

Соєва макуха – це продукт отриманий в результаті механічного віджиму олії з сої у шнековому маслопресі. Соєвий шрот – це продукт, отриманий в результаті хімічного знежирення сої.

Його отримують у процесі виробництва олії з насіння сої. Соєвий шрот містить широкий набір мінеральних речовин, амінокислот та білків. Використовується як основи для різних комбікормів. Він є одним із найякісніших продуктів рослинного походження для годування сільськогосподарських тварин.