Ягоди сушеного глоду рекомендується вживати при безсонні, атеросклерозі, підвищеній стомлюваності, хворобах серця, печінки, клімаксі, шкірних захворюваннях.. Подрібнені ягоди глоду можна також додавати в тісто при випіканні хліба, при цьому смак хліба виходить трохи фруктовий.

Приймають внутрішньо по 1/2 склянки 2-3 рази на добу за 30 хв до їди. Курс лікування 20-30 днів. Перед застосуванням відвар рекомендується збовтувати.

Ягоди можна, можливо вживати в свіжому виглядіале не більше 100 грамів на день. З них можна, можливо робити варення, желе, мармелад та пастилу. Корисний також сік із плодів та настій. Плоди глоду здатні знижувати рівень шкідливого холестерину, що міститься у крові, а також стимулювати нормальну діяльність щитовидної залози.

Протипоказання для застосування глоду До речі, при надмірному вживанні глід викликає слабкість, зниження артеріального тиску, різкий біль голови.