Ми вже визначилися, що чим молодша печерицітим менше вони можуть містити в собі шкідливі речовини. У свіжих печериць колір має бути білим, або злегка коричневим. Так само важливо, щоб шапочка була чистою, без жодних плям. У свіжих грибів пелюшка між ніжкою та шапкою гриба не повинна бути пошкоджена.

Темний та нерівномірний колір гриба. Свіжі печериці мають однотонний молочний відтінок. Гриби коричневого відтінку з вм'ятинами та плямами краще не брати, вони вже почали псуватися.

Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою. мити або чистити не обов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.