Вживання ядер абрикосових кісточок є натуральним глистогінним засобом, завареним як чай, вони можуть допомогти при лікуванні серцево-судинних захворювань. Безпечною кількістю для дорослої людини є вживання не більше двадцяти ядер абрикосової кісточки.

Багато любителів абрикосів також з'їдають ядра з кісточок цих плодів. Своїм зовнішнім виглядом та смаком вони нагадують мигдаль. Однак у Росспоживнагляді попереджають: ядра абрикоса можуть спричинити важке отруєння.

Дроблені ядра абрикоса додають у варення, джеми, компоти, десерти та морозиво, а також у солодку випічку. Абрикосові кісточки у невеликій кількості можна є сирими, але краще вживати термічно оброблені ядра.

Передбачається, що вживання 50-60 абрикосових зерен може зумовити появу смертельної дози ціаніду. Однак отруєння ціанідами можливе і при набагато нижчих рівнях вживання цих кісточок.