Якщо у яєць минув термін придатності, то протягом деякого часу вони ще можуть бути вжиті в їжу, але лише за умови ретельного приготування. Бактерії сальмонели гинуть за температури 70°C. Якщо оболонка яйця пошкодилася, його потрібно негайно приготувати. Зберігати такий продукт не можна.

При правильному зберіганні продукти можуть бути придатними для використання навіть через півроку після закінчення офіційного терміну придатності, повідомляє «Ранок. ру». Яйця залишаться придатні протягом п'яти тижнів, якщо забезпечити їм правильний температурний режим: близько 4 градусів Цельсія.

Як довго можна зберігати сирі яйця в холодильнику Зберігати яйця в холодильнику можна, можливо не більше місяця від дати, вказаної на упаковці. Якщо ви придбали свіжі домашні яйця, їх зберігання можна, можливо продовжити до 2 місяців. Уважно відстежуйте стан шкаралупи під час зберігання.