Пам'ятайте, що з ножа є категорично не можнадля цього в лівій руці є вилка. Перекладати ножа та вилку з руки в руку не варто. Щоб вам було комфортно їсти лівою рукою, потренуйтеся заздалегідь.

Що можна їсти руками з етикету:

  • Деякі сорти сиру;
  • Риба, молюски, морепродукти;
  • Птах;
  • Фрукти, овочі, деякі десерти;
  • Випічка, хліб;
  • Піца;
  • Закриті бутерброди;
  • Картопля фрі;

Ножем можна лише розрізати їжу на тарілці або притримувати те, що ви берете вилкою. Основний прилад це вилка, ніж лише допоміжний, і в жодному разі не можна є з ножа або перекладати ніж у ліву руку, а вилку на праву. Коли вам принесуть м'ясо чи рибу, не потрібно її всю нарізати в тарілці.

Тефтелі, голубці, омлети, котлети та інші м'які страви, які не передбачають використання ножа, їх їдять вилкою, що тримають правою рукою, допомагаючи собі ножем. Але обробляти страви ножем не прийнято. Шашлик із шампура знімають виделкою або тупою стороною ножа.