Заморожені огірочки відмінно зберігаються в морозилці, при розморожуванні залишаються хрусткими і зберігають свій смак та аромат. Взимку їх можна використовувати в салатах, додавати в окрошку або інші супи, трохи розморозивши.. Спробуйте, огірочки заморожую вже не перший рік! 21 Aug 2018

Ми не рекомендуємо заморожувати огірки, стебла селери, часник, білокачанну, пекінську та червону капусту, а також коренеплоди – редиску чи редьку. Однак ми практикуємо заморожувати томати. Так, цей овоч, як і огірок, теж містять багато рідини усередині, що кристалізується.

Можна, можливо заморожувати кружальцями, кубиками, натерти на тертці або зберігати огірковий сік у вигляді кубиків льоду. Заморожені огірки не втратить своїх вітамінів. Заморожування огірків робить приготування їжі простіше: достатньо покласти овочі в суп чи салат вже нарізаними.

Підходять будь-які огірки: салатні та для засолювання, дрібні та злегка перерослі, колючі та гладкі, цілі та половинчасті. Навіть гіркі, мені здається, підійдуть. Після заморожування гіркота піде. Одна умова: огірки повинні бути без болячок та гниляків або очищені від них.