Заморожений оселедець може стати чудовою основою для безлічі смачних та поживних страв. Вона підходить для варіння, смаження та гасіння, з неї можна готувати чудові котлети для дітей та багато інших смачних страв, починаючи з супів та закінчуючи закусками.

Морська риба, яку можна їсти у сирому вигляді тільки після заморожування та ретельного оброблення: тунець, оселедець, палтус.

«У солоному оселедця нерідко виявляються згорнуті спіралькою ниткоподібні личинки анізакід – рибних гельмінтів. Як правило, ці личинки мертві і тому небезпеки для людського здоров'я не становлять, – читаємо роз'яснення Росспоживнагляду Республіки Алтай.

Вибираючи солону рибу (наприклад, оселедець), треба в першу чергу подивитися їй у вічі. Якщо вони помутнілі, кров'яні або запалі, значить продукт вже не першої свіжості. Зіниці у риби повинні бути світлі, луска рівна, срібляста та пружна. При натисканні вона має бути не надто м'якою.