Найкраще вживати зелену редьку у свіжому вигляді. Її зазвичай труть на тертці або ріжуть тонкими скибочками. Редьку заправляють олією і їдять у чистому вигляді. Також зелену редьку додають у різні салати та холодні страви – вона надає їм свіжості та невеликої гіркуватості.

Вживання свіжого овочу протипоказано після операцій на шлунку, кишківнику. У сирому вигляді небажано вживати людям із гастритом, виразковою хворобою, порушеною кислотністю. Користь редьки для організму залежить від способу приготування

І чорна, і зелена редька має низку протипоказань. Їх не можна є багато і часто людям, у яких є проблеми з ШКТ, а також вагітним і мамочкам, що годують. Алергічна реакція на зелену редьку проявляється висипом та почервонінням шкіри.

Маргеланський редьку можна їсти і просто так, сирий, і додавати в різні овочеві салати. Всі види редьки містять фітонциди, завдяки яким редька має такий специфічний смак, і саме вони захищають нас від вірусів. Чим гостріший смак, тим більше фітонцидів у коренеплоді.