Але прокип'ятивши її одноразово, ми гарантовано позбавляємося мікробів. Процедура повторного кип'ятіння або підігріву води сприяє: руйнування корисних речовин, що містяться в її складі; утворенню небезпечних сполук (миш'як, фториди, нітрати).

Жодної шкоди від багато раз кипіла води ні. Якщо, звичайно, ви не купили небезпечний чайник з дешевого пластику, тому що вже при першому кип'ятінні воду можуть потрапити шкідливі речовини із пластмаси! Звичайно, до якості водопровідної води кожна країна має різні вимоги.

Скільки раз можна кип'ятити воду? Таким чином, двічі кип'ятити можна тільки добре очищену воду. Водопровідна вода взагалі не рекомендована для пиття та приготування їжі, при її повторному кип'ятінні в ній можуть утворюватися отруйні речовини, що негативно позначаються на здоров'ї.

Для заварювання чаю чи кави ми часто використовуємо воду, яка кип'ятилася не один раз. Насправді це груба помилка, яка може нести загрозу для здоров'я.