Конюшина більшості з нас відомий як кормова культура і відмінний медонос. Але мало хто знає, що його можна використовувати для фарбування тканин зеленого кольору. Висушеними головками квітів можна заправляти супи, а молоде листя та стебла додавати до салату..

Крім того – конюшинні проростки так само можна вживати в їжу. Проросле насіння багате на калій і кальцій, що дуже корисно для кісток. Щоб проростити конюшина в домашніх умовах знадобляться 1 столова ложка насіння цієї рослини та 200 мл води.

червоний конюшина (лат. Trifolium rubens) має другу назву – луговий.Протипоказання до застосування червоного конюшини

  • Нещодавно перенесено інфаркт чи інсульт;
  • Хронічна діарея та захворювання ШКТ;
  • Низька згортання крові;
  • Схильність до алергії.

Конюшина має протизапальну, антисептичну, жовчогінну, потогінну, сечогінну, гемостатичну, відхаркувальну, в'яжучу дію.