Нове дослідження довело, що харчова сода видаляє до 96% пестицидів з овочів та фруктів. Вчені стверджують, що сода, розчинена у воді, м'яко проникає в шкірку яблука і майже повністю видаляє залишки пестицидів. Для цього достатньо залишити фрукти або овочі в розчині соди на 15 хвилин.

Антибактеріальне мило впорається із забрудненнями та додатково знезаразить поверхню плода. Народні методи радять відмивати овочі та фрукти розчином харчовий соди або навіть замочувати в ній продукти на короткий час, як правило, до п'ятнадцяти хвилин – залежно від конкретного плоду.

Правила очищення продуктів за допомогою соди

  1. Для фруктів та овочів із міцною шкіркою можна використовувати харчову соду: сполоснути продукт водою, насипати соду та акуратно потерти. …
  2. Зелень рекомендується присипати содою по всій довжині дати полежати пару хвилин, а потім трішки потерти і промити в проточній воді.

Jul 30, 2018

«Сирі овочі та зелень, призначені для приготування холодних закусок без подальшої термічної обробки, рекомендується витримувати у 3%-ному розчині оцтової кислоти або 10%-ном розчині кухонної солі протягом 10 хвилин з подальшим промиванням проточною водою», – пояснюють експерти.