Ніколи не намагайтеся розморозити молоко у мікрохвильовій печі! Швидко розморозити замерзле молоко при нагріванні – це правильний спосіб руйнування структури молока. Нагрівання молока може призвести до нерівномірного відтавання або навіть опіку, внаслідок чого ви отримаєте дуже непривабливий готовий продукт. Mar 18, 2020
Розморожування молока здійснюється трьома способами: у холодильній камері при температурі 3-8 градусів протягом 1-2 діб; за кімнатної температури; шляхом підігріву на мінімальному вогні на водяній бані.
Так ось, саме тому не рекомендується гріти материнське молоко. Тобто якщо мама зціджує, а потім холодне молоко треба нагріти, то при нагріванні в мікрохвильової печі в молоці будуть створюватися вогнища з високою температурою, і руйнуватимуться деякі корисні речовини.
Якщо ви зберігали пакети горизонтально, молоко розморозитись швидше. Грудне молоко, заморожене пакетах Lansinoh, можна розморожувати у холодильнику або за кімнатної температури. Ви можете також потримати закритий пакет під струменем теплої води з крана, але ніколи не використовуйте дуже гарячу воду або окріп.