Щоб отримати готовий напій, потрібно заварити 250 мл окропу та додати 2 ст. л. насіння, довести до кипіння і прокип'ятити протягом 10 хвилин. Настій добре вживати не тільки для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, але і при печії.26 Dec 2019

Насіння льону, що мають цікавий, злегка горіховий смак (для його посилення можна, можливо швидко обсмажити їх на сухій та гарячій сковорідці), здатні збагатити багато страв для сніданку: пластівці, мюслі або кашу. Також можна, можливо приготувати їх домашню гранолу.

Лляне насіння можуть спричиняти алергічну реакцію. Тому пробувати продукт уперше, слід з обережністю. Також важливо пам'ятати, що при порушеннях умов зберігання у насінні льону накопичується синильна кислота – речовина, яка при взаємодії з калієм утворює отруту.

Дозування: з профілактичною метою насіння льону рекомендується приймати не менше 5 г на день, а з метою лікування приймати вранці та ввечері по 2 столові ложки (в середньому не більше 50 грамів на день). Курс лікування – від одного до кількох місяців.