Отже, брагу можна готувати і у перегінному кубі. Але перед дистиляцією обов'язково відокремте її від осаду за допомогою шланга.24 Oct 2018

Якщо з якихось причин немає часу на вигонку самогону після дозрівання бражкито її потрібно поставити в прохолодне місце, де температура не вище +5°С. За таких умов готова закваска може зберігатись до 25 днів; але це максимум, а краще її пустити у справу протягом тижня.

Обов'язково перед перегонкою розведіть первинний дистилят водою, щоб загальна фортеця не перевищувала 35 °. Чим нижча спиртуозність, тим легше розділити самогонні пари на фракції.

Якщо ми вибираємо перегінний кубслід визначитися з необхідною продуктивністю самогонного агрегату. Наприклад, якщо потрібно отримувати від 8 до 10 літрів готового самогону, обсяг браги становитиме приблизно 50 літрів. Таким чином, потрібно виконати 2 перегонки по 25 літрів або 50 літрів за один раз.