До того ж сирий буряковий сік відразу після приготування пити не можна, тому що він містить подразнюючі шлунково-кишковий тракт речовини, і може спричинити спазм кровоносних судин. Тому сік повинен відстоятися в холодильнику 2-3 години. За цей час усі шкідливі сполуки зникнуть.Apr 16, 2021
Приймати першу дозу – обов'язково натще, потім протягом доби 3-4 рази. Буряковий сік має своєрідний смак і багатий на ефірні масла. Тому йому необхідно відстоятися 3-4 години в холодильнику, щоб вивітрилися всі ароматичні сполуки, а також випав осад, якого потрібно позбутися.
Для здорового організму нормою вважається 200-300 мл бурякового соку на добу, що вживаються не за раз, а за 3-5 прийомів. Будь-які свіжі соки з овочів радять пити на порожній шлунок за хвилин 20 до їжі.
Свіжевижатий буряковий сік може викликати блювання, розлад шлунка та запаморочення. Його не можна Вживати в їжу відразу після приготування, потрібно почекати дві години, поки вилетять ефірні олії. Також його не можна пити занадто багато одразу. Починати пити буряковий сік потрібно поступово.