За словами фахівця, норму солодощів потрібно розраховувати на 40 г у деньщо менше схваленої ВООЗ норми. допустимо вживати 50-75 г цукру (це 10-15 чайних ложок, у ложці приблизно 5 г цукру), дитині – удвічі менше.

«Безпечною нормою споживання цукру вважається близько 40 г у день. Це приблизно 6 чайних ложок чистого цукру, 4 цукерки (близько 10 г шт.), 4 печива (близько 10 г шт.), один дуже маленький шматочок торта або 2 кульки морозива (одна порція близько 20 г), – каже експерт.

На подив дієтологів, значних відмінностей у групі ласунів не було виявлено. Лише у 3% тих, хто їв вранці солодке, маса тіла збільшилася приблизно на 500 грамів. Проте фахівці пов'язали це зі спадковою схильністю цих людей до повноти.