Отруєння ікрою, як і будь-яким іншим морепродуктом, небезпечне, оскільки загрожує сильна інтоксикація., зазначають у регіональному Росспоживнагляді. Ікра не піддається термічній обробці, тому шкідливі мікроорганізми при неправильному зберіганні розвиваються дуже швидко.Nov 6, 2019
«Коли виникає отруєння будь-яким продуктом, у тому числі червоною ікроюсимптоми наступні: у легких випадках буває нудота, дискомфорт, можуть з'явитися болі в животі. У більш серйозній ситуації настають блювання та діарея», – перерахував лікар в ефірі радіо Sputnik.
Останній варіант особливо небезпечний, оскільки вживання зіпсованої ікри в їжу може спричинити не зовсім приємні наслідки для нашого здоров'я. Патогенні бактерії, кишкова паличка, сальмонела, продукти розпаду білка призводять до важких харчових отруєнь.
Лікування будь-якого типу отруєння починається однаковим чином: хворий випиває до 3-х літрів теплої підсоленої води (1 год/л на 1 л) або трохи рожевий марганцевий розчин, при цьому систематично викликаючи блювання. Повторювати це потрібно доти, доки вода не виходитиме зі шлунка максимально чистою.