Отруєння гливи зустрічається рідко, але знати його симптоми та як проводиться лікування інтоксикації – повинен кожен. Щоб гриби тішили смаком і не завдали непоправної шкоди здоров'ю, потрібно максимально мінімізувати ризик інтоксикації. Глива – Гриб категорії їстівних.

Симптоми отруєння грибами з'являються не відразу, через 8 – 12, а іноді навіть через 35 годин! Хворого нудить, він починається блювання, з'являються сильні болі у животі, пронос, холодний піт, відзначаються слабкість, судоми, ослаблення серцевої діяльності.

Відрізнити гливи від неїстівних грибів нескладно – вона має зовсім нешкіристий на дотик капелюшок. Глива – гриб досить великий, капелюшок сірого чи сірувато-коричневого кольору від 5 до 20 сантиметрів у діаметрі. Ніжка дуже щільна і через жорсткість не вживається.