Лосось – обмежена за вмістом жирів і як закуска, а не основна страва; Пельмені з телятиною або куркою (тісто, нежирне м'ясо, вода сіль) дуже обмежено за вмістом жирів і обов'язково – не смажені; Коніна (у вареному та запеченому вигляді); Куряча грудка варена або на пару.

Класичні пельмені не є дієтичною стравою, тому що ліпляться переважно з жирними сортами м'яса, а в процесі приготування додатково підсмажуються або поливаються жиром (сметаною, вершковим маслом).

Закуски: ікра, копченості, консерви, жирні закуски та гострі; Фрукти, солодощі: морозиво, шоколад, кислі ягоди та фрукти, вироби з кремом; напої: холодні напої, какао, чорна кава, будь-які спиртні напої, навіть малоалкогольні; Соуси (прянощі): хрін, перець, гірчиця, обмежене споживання солі до 10 г на добу.

За словами лікаря-дієтолога Наталії Круглової, обмежити вживання пельменів стоїть тим, хто страждає надмірною вагою та ожирінням, повідомляє радіо Sputnik. Крім того, виключити пельмені повністю з раціону необхідно тим, хто перебуває у періоді загострення запальних захворювань травного тракту.