Бальзам як ліки зазвичай п'ють у чистому вигляді. Звичайна разова доза від 2-3 крапель до 30 мл, не більше 150 мл на день. П'ють до або після трапези для кращого засвоєння їжі. Подають їх у лікерних чарках та п'ють невеликими ковтками.Feb 6, 2017

Найчастіше алкогольний balsam п'ють у чистому вигляді. Як аперитив (перед їжею тобто) або діжестиву (вже після прийому їжі). Обов'язково з невеликих лікерних келихів або просто чарок. Невеликими ковтками, щоб відчути багатий смак напою.

Якщо ви п'єте, наприклад, горілку або інший напій з не яскравим ароматом, то можна, можливо додати кілька крапель бальзамуякі допоможуть змінити кардинально смак та інші характеристики напою. У невеликих дозах бальзамом можна лікувати застуду, розлади шлунка, а також зміцнювати імунітет.

У профілактичних цілях і як засіб від застуди 1-2 чайні ложки бальзаму додають у чай з лимоном чи кавою. При цьому посилюється потовиділення та відхаркування мокротиння з бронхів. Чорний ризький бальзам завдяки вмісту в ньому перцевої м'яти використовується для лікування жовчнокам'яної хвороби.