Найкраще пити березовий сік у чистому вигляді. Але з нього також готують вино, сироп, квас, самогон і додають у крошку. Можна, можливо законсервувати березовий сік про запас, щоб вітамінів вистачило на всю зиму. Якщо ви придбали свіжий сік, Його потрібно зберігати в холодильнику не довше трьох діб.
Сік необхідно влити в каструлю та нагріти до утворення піни. Якщо хочете зберегти всі корисні властивості соку ні в якому разі не треба доводити до кипіння і тим більше кип'ятити.
За словами фахівця, дорослій здоровій людині можна випивати в день не більше однієї-двох склянок свіжозібраного. березового соку. У випадку, якщо норма перевищена, це може призвести до розладів з боку шлунково-кишкового тракту і викликати алергію.