Офіційних медичних протипоказань прийому комбучі немає, оскільки гриб не є лікарською рослиною. Напій містить у собі невелику кількість спирту, що робить його вживання небажаним для дітей та вагітних. Слід бути обережним людям із підвищеною кислотністю.

Комбуча — джерело пробіотиків і відноситься до ферментованих продуктів, які дуже корисні для організму. Пробіотики у складі допомагають підтримувати здорову мікрофлору кишечникатим самим зміцнюючи імунітет і допомагаючи перетравлювати їжу.

Як вживати чайний гриб Рекомендується вживати напій на голодний шлунок. Чайний гриб має сечогінну і жовчогінну властивість. Тому, щоб уникнути негативних наслідків для організму, не варто пити його у великій кількості, особливо разом із їжею або відразу після неї.