Як з'ясували іспанські вчені, безалкогольне червоне вино добре знижує тиск та знижує ризик серцево-судинних захворювань. Це відбувається за рахунок того, що в крові збільшується рівень оксиду азоту, який дозволяє знижувати як систолічне (верхнє), так і діастолічне (нижнє) кров'яне тиск.

Людям з гіпертензією дозволяється пити біле вино в поодиноких випадках, краще тільки у свята. Відмінність цього напою – він викликає менше ускладнень. Оскільки висока тиск після алкоголю проявляється при його частому прийомі, помірне вживання може не позначитися здоров'я.

Червоне столове вино Прискорення серцевого ритму збільшує об'єм крові, що проходить судинами в одиницю часу, і підвищує тиск на стіни. Червоне столове вино при підвищеному тиску краще не вживати: можна, можливо тільки посилити стан та викликати гіпертонічний криз.