Якщо з часу приготування минуло не більше 5 годин, нічого небезпечного у цьому немає. Врахуйте, що солодкий напій псується швидше. Якщо остуджений еспресо чи кава по-турецьки без молока та цукру одразу прибрати у холодильник, його можна буде розігріти і через добу. Довше зберігати не рекомендується. Jan 10, 2020

Хороша новина – так, можна, можливо! Коротше кажучи, будь-хто кава, Котрий ви зварили і випадково залишили в каструлі, можна, можливо вживати протягом 24 годин, а в деяких випадках і довше після заварювання. У аналізованому кава не повинно бути молока, вершків чи інших молочних продуктів (або навіть тих немолочних альтернатив).

Найчастіше, виробники вказують на упаковці термін придатності трохи більше 2 років. Але, повірте, якщо ви ще не відкривали кава, зберігали його на полиці в кухні, без попадання прямих сонячних променів, такої кава цілком придатний до споживання навіть більш ніж через 2 роки!

Справа в тому, що при впливі кисню кава дуже швидко втрачає свою свіжість і через окислення стає гіршим. Тим не менш, напій також можна вживати протягом 24 годин після варіння, якщо він зберігається при кімнатній температурі і протягом 3-4 днів, якщо він зберігається в холодильнику.