Кава з коньяком – шляхетний напій на французький манер Коньяк додають у кава вже давно. Ці інгредієнти чудово доповнюють один одного, створюючи оригінальний смак. Отримане поєднання покращує настрій, бадьорить, хоча його вплив на організм – питання дуже неоднозначне.

Кава з коньяком – гримуча суміш Кофеїн бадьорить, а спиртне, навпаки, розслаблює. Але при цьому не досягається золота середина. Нервова та серцево-судинна системи відчувають справжній шок. Часте вживання кава з додаванням алкоголю загрожує серйозними наслідками для здоров'я.

У деяких країнах поєднання «кава + коньяк» має свою назву та традиції приготування. В Іспанії напій отримав ім'я карахільйо (carajillo). Розповідаємо, що собою являє іспанська кава «з вогником», як його готують та п'ють.