Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.Jan 29, 2019

Вживання сирого молока без необхідної обробки (пастеризація, стерилізація) може стати фактором передачі патогенних мікроорганізмів та викликати у людини інфекційні захворювання та отруєння.

Вживання в їжу сирого молока не безпечно! Багато років санітарна служба попереджає населення, що сире молоко Перед вживанням потрібно кип'ятити.

Якщо розглядати харчування дорослого людину, то вживати в їжу цілісне молоко та молочні продукти можна, можливо і треба. Протипоказано молоко лише за встановленої лактазної недостатності, алергії до білків коров'ячого молока та за наявності у пацієнта клінічних проявів харчової непереносимості.