До того ж сирий буряковий сік відразу після приготування пити не можна, тому що він містить подразнюючі шлунково-кишковий тракт речовини, і може спричинити спазм кровоносних судин. Тому сік повинен відстоятися в холодильнику 2-3 години.Apr 16, 2021

Приймати першу дозу – обов'язково натще, потім протягом доби 3-4 рази. Буряковий сік має своєрідний смак і багатий на ефірні масла. Тому йому необхідно відстоятися 3-4 години в холодильнику, щоб вивітрилися всі ароматичні сполуки, а також випав осад, якого потрібно позбутися.

Буряковий сік багатий антиоксидантами, вітамінами та мінералами. Він містить вітаміни групи B, вітамін С, флавоноїди, залізо та значну кількість нітратів. Продукт збільшує в організмі рівень оксиду азоту, який, серед іншого, посилює скорочення м'язів, покращує працездатність та спортивні результати.

Сік свіжою буряків допомагає підвищити рівень витривалості, знову ж таки за рахунок впливу на судини та покращення периферичного кровообігу. М'язи отримують більше крові та кисню, що допомагає ефективніше тренуватися. За даними вчених із Англії, підвищення витривалості може досягати 16%.