Ми рекомендуємо зберігати відкриту пляшку в холодильнику. Крім того, різні типи вина по-різному зазнають окислення. Наприклад, у порівнянні з червоними білі вина більш чутливі до дії кисню. Відкриту пляшку білого вина краще зберігати трохи більше двох-трьох днів, а червоного — трохи більше п'яти.

Термін зберігання вина після розтину пляшки При правильному зберіганні білі та рожеві сорти зберігають аромат та смак протягом 3-7 діб. Рекордсменами є кріплені та десертні. вина: їх можна зберігати до 2-4 тижнів. Щоб продовжити термін придатності відкритого винайого краще перелити в невелику скляну ємність.

Воно втрачає інтенсивність своїх смакових характеристик: фруктові та квіткові ноти в ароматі зникають, а на перший план виходить кислотність та оцтові тони. Адже у відкритій пляшці відбувається природний окисний процес під впливом кисню. Пити таке вино вже, звісно, ​​не варто.

Нічого небезпечного або шкідливого для здоров'я з відкритим вином не трапляється. Воно просто стає нецікавим, втрачаючи все, за що ми платили: аромати, смак, бульбашки (ігристі). Далі можливе оцтове скисання, але не скоро, причому в результаті цілком харчовий продукт, винний оцет.