Парацетамол У поєднанні з алкоголем утворює токсичні речовини, небезпечні для печінки.. До речі, парацетамол входить до складу багатьох протизастудних засобів. Тож якщо ви вирішили “підлікувати” застуду спиртним, то переконайтеся, що не вживали в цей день парацетамол у жодній формі.
З'єднавши парацетамол і алкогольВи різко підвищуєте навантаження на печінку. В результаті клітини печінки незворотно відмирають, поступово розвивається токсичний гепатит. Насправді процес розвивається неймовірно швидко – буквально за 3-4 дні.
Парацетамол та інші жарознижувальні знеболювальні небезпечні у поєднанні з алкогольними напоями через те, що йде токсична дія на печінку. Алкоголь блокує дію цих ліків. В результаті вони накопичуються у печінці. А надмірна кількість парацетамолу може зруйнувати печінку.
Тобто одночасно з парацетамолом не можна пити не лише алкоголь, але ще й квас та кефір. Етанол разом з парацетамолом може спровокувати у людини потенційно летальне ушкодження печінки через вироблення токсичних метаболітів, попередили лікарі.