Відкриту пляшку білого вина краще зберігати не більше двох-трьох днів, а червоного не більше п'яти.. Для того, щоб уповільнити процес окислення, використовуйте вакуумні помпи – спеціальні пристрої, за допомогою яких з відкритої пляшки можна відкачати повітря.

Нічого небезпечного чи шкідливого для здоров'я з відкритим вином не трапляється. Воно просто стає нецікавим, втрачаючи все, за що ми платили: аромати, смак, бульбашки (ігристі). Далі можливе оцтове скисання, але не скоро, причому в результаті цілком харчовий продукт, винний оцет.

В цілому, як кажуть експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за смак через 2-5 днів після відкриття. І зберігати його потрібно в прохолодному та темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки, залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.

Правильна температура Майже всі з нас знають чи чули, що в ідеальному стані відкрита пляшка вина зберігається 1-2 дні. Червоне чи біле, тихе чи ігристе, сухе чи напівсухе – всі ці характеристики не впливають на період зберігання, коли пляшка вже відкрита.