Зрозуміти, що ваш напій зазнав подвійної ферментації нескладно. Просто у вині, в якому не повинно бути бульбашок (тихих вин), вони з'являться. У будь-якому випадку, навіть при безпеці багатьох дефектів, краще не пити зіпсоване вино.Jul 26, 2019

Отруєння зіпсованим вином загрожує сильним зневодненням, порушенням водного балансу і навіть смертю.

В цілому, як кажуть експерти, вино можна спокійно пити, не побоюючись за смак через 2-5 днів після відкриття. І зберігати його потрібно в прохолодному та темному місці, щоб уповільнити хімічні процеси. Після відкриття пляшки, залишки вина можна перелити в меншу ємність, щоб було менше простору для кисню.

Досвідчені любителі вина відразу зрозуміють, можна, можливо чи його пити чи краще вже викинути. Є кілька головних ознак зіпсованого вина, які вам слід знати.Як зрозуміти що вино зіпсувалося?

  • Мутність напою та плівка на стінках пляшки. …
  • Зміна кольору. …
  • Опад. …
  • Корок. …
  • Вторинна ферментація.