Желатин термооборотний – у вас завжди є можливість повторно розігріти його без втрати властивостей. Завжди можна спробувати врятувати невдале желе, додавши ще трохи желатину.
Надлишок желатину в раціоні створює умови для утворення оксалатного каміння (із солей щавлевої кислоти), що призводить до сечокам'яної та жовчнокам'яної хвороби. Надлишок желатину підвищує згортання крові, що протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів.
У миску всипати желатин, влити трохи теплу воду, перемішати і залишити на 10-30 хв для набухання. Розчинити в мікрохвильовій печі на потужності 300 W 1-2 хв., при повній потужності 25 сек. -1 хв.
Щоб желатин почав свою роботу, його слід вводити в теплу масу з температурою 60-70 градусів, але не більше 80 градусів при цій температурі желатин втрачає свої властивості желювання.