Кавову гущу, яка залишається на дні чашки або в агрегаті для приготування смачного ароматного напою, вважається повністю відпрацьованим продуктом. Найчастіше макуха вирушає у відро для сміття, адже його можна застосувати повторно.

До повторної заварці краще приступати відразу після приготування першої порції, поки гуща не охолола повністю. Використовуючи м'яку воду (без солей лужноземельних металів) можна, можливо трохи підвищити якість екстракції. Насамкінець ще одна порада: не заварюйте каву втретє, в цьому точно немає жодного сенсу.

Кава в ріжку годиться лише для одноразового приготування, тому після застосування таблетку потрібно викинути, а холдер промити водою.

Кавова Гуща точно потрібна кімнатним рослинам. У ґрунт необхідно додавати таке добриво. Це дозволить підвищити її кислотність, що для деяких рослин буде дуже корисним.